kaashandel van der ley groningen
kaashandel van der ley groningen
kaashandel van der ley groningen

 

 

 

home
assortiment
recepten
links
contact
kaashandel van der ley groningen
kaashandel van der ley groningen
kaashandel van der ley groningen
kaashandel van der ley groningen
Zwitserse Kaasfondue

Zwitserse kaasfondue

(4 personen)

 

800 gr geraspte Emmentaler en Gruyère mix

5 dl droge witte wijn

Glaasje Kirsch

Knoflook

Maïzena

Nootmuskaat

Peper

Stokbrood 

 

 

Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook, giet de wijn erin en verwarm die. De wijn mag bruisen, maar niet aan de kook komen. Voeg nu de kaas beetje bij beetje toe en blijf steeds roeren totdat alle kaas gesmolten is. Maak 2 theelepels maïzena aan met de kirsch en bind hiermee de kaasfondue. Naar smaak peper en nootmuskaat toevoegen.

 

Uw fondue is nu klaar. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel en geniet met uw tafelgenoten van deze heerlijke Zwitserse specialiteit.

 

Ieder doopt een dobbelsteen brood op de vork geprikt in de fondue en roert er eenmaal doorheen. Zo blijft de fondue mooi smeuïg tot aan het eind.



Italiaanse Kaasfondue

Ingrediënten

300 gram Fontina, in blokjes

250 gram Ricotta

50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

35 gram verse basilicum, fijn gesneden

3 teentjes knoflook

2 el citroensap

33/4 dl groentebouillon

1 el maïzena

Zout en peper 

 

Dippers

Vers Italiaans brood, zoals ciabatta of focaccia.

Diverse geblancheerde groente, in hapklare stukjes

 

Bereiding

Doe de basilicum en de knoflook in een grote mengkom. Voeg de kazen toe en roer alles goed door elkaar.

Doe het citroensap en de bouillon, op 2 eetlepels na, in een grote steelpan en breng op laag vuur zachtjes aan de kook. Voeg een kleine lepel van het kaasmengsel toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg het kaasmengsel in gedeelten toe, en blijf voortdurend roeren. Herhaal dit tot alle kaas is toegevoegd en blijf roeren totdat de kaas helemaal gesmolten is en zachtjes pruttelt. Meng de maïzena met de rest van de bouillon, en roer het mengsel door de fondue. Blijf 3-4 minuten roeren, totdat een dikke, pruttelende massa ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

 

Giet het mengsel in een fonduepan en zet deze op een tafelbrander. Rijg de stukjes brood en groente aan een fonduevork en doop deze in de fondue.

Openingstijden:

dinsdag - vrijdag
(09.00 - 18.00 uur)

zaterdag
(09.00 - 17.00 uur)

géén koopavonden

kaashandel van der ley groningen

Kaashandel van der Ley | Oosterstraat 61-63 | 9711 NS Groningen
T 050 3129331 | F 050 3148003 | info@kaasvanderley.nl

kaashandel van der ley groningen
Realisatie: Sweb